Restaurante Nunti
NikoPalace Locatia in 48h
Restaurante nunti
 

Succesul de la “r” la … “Ristretto”

Succesul de la “r” la …  “Ristretto”

Ristretto Ristorante a intrat in anotimpul succesului. Cum se traduce asta? Dincolo de clientii multumiti, dincolo de recenziile pozitive si prezenta constanta in media locala, faptul ca Saloanele de Evenimente Speciale ale restaurantului sunt “booked up” pe intreg anul, vorbeste de la sine.

Intr-o industrie in care trendurile se schimba caleidoscopic, unde concurenta taioasa si “super ofertele” nu lasa loc de greseli sau de compromisuri, Ristretto resuseste sa respire de aproape doi ani aerul rarefiat din varful topurilor in care majoritatea localurilor din oras se straduiesc cu greu sa intre sau sa ramana.

Exista o reteta a succesului?

Mihai Chiperi, Event Manager Ristretto:

Succesul nu se castiga ca un trofeu. Nu il obtii o data, il ambalezi frumos, il datezi si il expui intr-o vitrina pentru public. Succesul, asa cum il inteleg eu, e un mod de viata, o atitudine profesionala, tine de viziunea personala si profesionala asupra domeniului de activitate.

Adica unii oameni sunt mai predispusi decat altii catre reusita?

Eu consider ca reusita unei afaceri depinde de consecventa, de perseverenta si de pasiune. La urma urmei succesul este feedback-ul pe care il primesti de la public. Este aprecierea unui efort sustinut si o invatare continua, un proces complex de adaptare la cerintele externe, fara a face rabat insa de la standardele si directia pe care ti-ai propus-o.

Poti dezvolta ideea?

Exista pe piata o concurenta incredibila. Un numar foarte mare de oferte. Unele reusesc sa se impuna, altele dispar incet si intra in anonimat. Care ar fi lucrul care face diferenta? Abordarea. Foarte multe localuri isi creaza o imagine falsa, supradimensionata, care in prima instanta prinde la public, dar din cauza faptului ca acea imagine este una fabricata, pubicul sesizeaza instant si se reorienteaza.

Vorbeam de profesionalism. Aici la Ristretto promovam conceptul asa zisei “nunti de la A la Z”. Ce inseamna asta? O foarte buna cunoastere a domeniului, a tuturor detaliilor care scapa ochiului unei persoane din afara sferei, o suma de elemente care trebuie facute sa functioneze impreuna pentru un eveniment reusit. Incepe de la alegerea personalului, de la motivarea acestuia, de la alegerea colaboratorilor si specialistilor, de atitudinea fata de client, de alegerea meniului, de crearea atmosferei, a conceptului specific. Un local elegant si dotat dupa ultimele trenduri ramane doar un loc placut din punct de vedere estetic fara factorul uman si fara acel “ingredient magic” reprezentat de incredere. Nunta de la A la Z inseamna pentru clienti eliberarea de stress, presupune asa cum ziceam o incredere totala in abilitatile unui manager si a unei echipe de a fi capabili in primul rand sa inteleaga ceea ce clientul isi doreste, si sa completeze acele dorinte cu elemente specifice, care dau sarea si piperul unei nunti cu adevarat reusite.

Tine foarte mult si de fler, de intuitie, de un simt in plus pe care il dezvolti dupa zeci si zeci de evenimente diferite pe care trebuie sa le orchestrezi cu maxima dedicare. Pentru ca nu exista practic nici o diferenta intre un eveniment mai restrans, sa zicem de o suta de persoane, si unul mai extins spre exemplu de doua sute de persoane. Trebuie acordata aceeasi atentie, aceleasi mecanisme puse in functiune si aceeasi dedicare pentru fiecare in parte. Si clientii observa acest lucru. Astfel se leaga o relatie speciala, apare increderea si siguranta faptului ca un eveniment important din viata ta il lasi in mainile unor profesionisti implicati total.

Cat de greu a fost sa implementezi aceasta “reteta” la Ristretto?

Nu pot spune daca a fost greu sau usor pentru ca totul s-a desfasurat intr-un ritm foarte dinamic. In mai putin de un an am reusit sa ne impunem pe piata si cerintele au fost atat de numeroase incat practic nu am avut timp sa savuram succesul despre care vorbeam. Cred ca acest lucru este un alt aspect important: sa tintesti tot timpul mai sus, spre mai bine, spre inovatie; in felul acesta nu o sa ai niciodata senzatia ca tot ce ai facut este suficient, dispare plafonarea si blazarea si involuntar ridici mereu standardele, dispare autosuficienta si asta se traduce intr-o evolutie constanta si intr-o oferta din ce in ce mai calitativa si mai diversificata. Din interior iti poate scapa observarea acestei situatii, fiind prins tot timpul intre organizarea unui eveniment si cautarea elementelor potrivite din trendurile promovate de specialistii din industrie, dar din afara este foarte vizibil. Si primii care sesizeaza sunt clientii, care apeleaza la serviciile noastre.

Pentru final, defineste ce inseamna succesul pentru tine!

Cineva spunea ca oamenii de succes nu isi dau seama de succesul pe care il au, tocmai pentru ca sunt foarte ocupati sa faca foarte bine ceea ce le-a adus reusita profesionala. De fapt succesul trebuie sa fie o provocare continua, nu un tel in sine, pentru ca intotdeauna va fi loc de mai bine, si intotdeauna trebuia sa privesti mai sus si incontestabil echipa Ristretto Ristorante priveste mai sus!

 


inapoi la Articole
 
 
© 2009 - 2015 ANPC
Disclaimer   Termeni si conditii   Politica GDPR
By Brand Web Design
 

Iti gasim locatia in 48h!

Judet:
* va rugam sa selectati judetul unde doriti sa organizati nunta
Nume:
* va rugam sa treceti numele complet (ex: POPESCU ION)
Email:
* adresa de email valida (ex: nume@domeniu.ro)
Telefon:
* va rugam sa specificati numarul de telefon (ex: 0332-100.100)
Data nuntii:
Numar de persoane:
sub 50 50 - 80 80 - 120 100 - 150
150 - 200 200 - 300 peste 300    
Comentarii:
* va rugam sa specificati alte cerinte/specificatii suplimentare
Cod validare: CAPTCHA image
* va rugam sa introduceti codul din imagine
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.restaurantenunti.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.restaurantenunti.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate

* Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale. Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 35.175.201.14
MENIU
Cauti un restaurant pentru nunta?
Noi iti gasim locatia in 48 ore
banner_frontal_RN_Niko_Palace_ian_2019.jpg bannerfrontalrn_feb2019.jpg
Afiseaza restaurante dupa judet
Succesul de la “r” la … “Ristretto”

Ristretto Ristorante a intrat in anotimpul succesului. Cum se traduce asta? Dincolo de clientii multumiti, dincolo de recenziile pozitive si prezenta constanta in media locala, faptul ca Saloanele de Evenimente Speciale ale restaurantului sunt “booked up” pe intreg anul, vorbeste de la sine.

Intr-o industrie in care trendurile se schimba caleidoscopic, unde concurenta taioasa si “super ofertele” nu lasa loc de greseli sau de compromisuri, Ristretto resuseste sa respire de aproape doi ani aerul rarefiat din varful topurilor in care majoritatea localurilor din oras se straduiesc cu greu sa intre sau sa ramana.

Exista o reteta a succesului?

Mihai Chiperi, Event Manager Ristretto:

Succesul nu se castiga ca un trofeu. Nu il obtii o data, il ambalezi frumos, il datezi si il expui intr-o vitrina pentru public. Succesul, asa cum il inteleg eu, e un mod de viata, o atitudine profesionala, tine de viziunea personala si profesionala asupra domeniului de activitate.

Adica unii oameni sunt mai predispusi decat altii catre reusita?

Eu consider ca reusita unei afaceri depinde de consecventa, de perseverenta si de pasiune. La urma urmei succesul este feedback-ul pe care il primesti de la public. Este aprecierea unui efort sustinut si o invatare continua, un proces complex de adaptare la cerintele externe, fara a face rabat insa de la standardele si directia pe care ti-ai propus-o.

Poti dezvolta ideea?

Exista pe piata o concurenta incredibila. Un numar foarte mare de oferte. Unele reusesc sa se impuna, altele dispar incet si intra in anonimat. Care ar fi lucrul care face diferenta? Abordarea. Foarte multe localuri isi creaza o imagine falsa, supradimensionata, care in prima instanta prinde la public, dar din cauza faptului ca acea imagine este una fabricata, pubicul sesizeaza instant si se reorienteaza.

Vorbeam de profesionalism. Aici la Ristretto promovam conceptul asa zisei “nunti de la A la Z”. Ce inseamna asta? O foarte buna cunoastere a domeniului, a tuturor detaliilor care scapa ochiului unei persoane din afara sferei, o suma de elemente care trebuie facute sa functioneze impreuna pentru un eveniment reusit. Incepe de la alegerea personalului, de la motivarea acestuia, de la alegerea colaboratorilor si specialistilor, de atitudinea fata de client, de alegerea meniului, de crearea atmosferei, a conceptului specific. Un local elegant si dotat dupa ultimele trenduri ramane doar un loc placut din punct de vedere estetic fara factorul uman si fara acel “ingredient magic” reprezentat de incredere. Nunta de la A la Z inseamna pentru clienti eliberarea de stress, presupune asa cum ziceam o incredere totala in abilitatile unui manager si a unei echipe de a fi capabili in primul rand sa inteleaga ceea ce clientul isi doreste, si sa completeze acele dorinte cu elemente specifice, care dau sarea si piperul unei nunti cu adevarat reusite.

Tine foarte mult si de fler, de intuitie, de un simt in plus pe care il dezvolti dupa zeci si zeci de evenimente diferite pe care trebuie sa le orchestrezi cu maxima dedicare. Pentru ca nu exista practic nici o diferenta intre un eveniment mai restrans, sa zicem de o suta de persoane, si unul mai extins spre exemplu de doua sute de persoane. Trebuie acordata aceeasi atentie, aceleasi mecanisme puse in functiune si aceeasi dedicare pentru fiecare in parte. Si clientii observa acest lucru. Astfel se leaga o relatie speciala, apare increderea si siguranta faptului ca un eveniment important din viata ta il lasi in mainile unor profesionisti implicati total.

Cat de greu a fost sa implementezi aceasta “reteta” la Ristretto?

Nu pot spune daca a fost greu sau usor pentru ca totul s-a desfasurat intr-un ritm foarte dinamic. In mai putin de un an am reusit sa ne impunem pe piata si cerintele au fost atat de numeroase incat practic nu am avut timp sa savuram succesul despre care vorbeam. Cred ca acest lucru este un alt aspect important: sa tintesti tot timpul mai sus, spre mai bine, spre inovatie; in felul acesta nu o sa ai niciodata senzatia ca tot ce ai facut este suficient, dispare plafonarea si blazarea si involuntar ridici mereu standardele, dispare autosuficienta si asta se traduce intr-o evolutie constanta si intr-o oferta din ce in ce mai calitativa si mai diversificata. Din interior iti poate scapa observarea acestei situatii, fiind prins tot timpul intre organizarea unui eveniment si cautarea elementelor potrivite din trendurile promovate de specialistii din industrie, dar din afara este foarte vizibil. Si primii care sesizeaza sunt clientii, care apeleaza la serviciile noastre.

Pentru final, defineste ce inseamna succesul pentru tine!

Cineva spunea ca oamenii de succes nu isi dau seama de succesul pe care il au, tocmai pentru ca sunt foarte ocupati sa faca foarte bine ceea ce le-a adus reusita profesionala. De fapt succesul trebuie sa fie o provocare continua, nu un tel in sine, pentru ca intotdeauna va fi loc de mai bine, si intotdeauna trebuia sa privesti mai sus si incontestabil echipa Ristretto Ristorante priveste mai sus!