Meniul de nunta – ponturi utile pentru viitorii miri

Recomandarea noastra este ca atunci cand semnati un contract cu locatia, sa discutati cat mai multe aspecte legate de meniu: ce servicii sunt incluse in costul meniului, ce puteti aduce voi din alta parte (bautura, prajiturile, tortul, etc...). Nu uitati sa intrebati de plata serviciilor conexe (plata chelnerilor, a personalului care gateste sau a unor produse care nu sunt incluse in meniu).
Si daca tot vorbeam de cheltuieli suplimentare, dorim sa va atragem atentia asupra unui alt aspect. De regula, in momentul in care veti rezerva localul, va trebui sa platiti un avans. Sfatul nostru este sa intrebati daca acest avans va fi scazut la final din factura totala sau este o suma in plus pe care nu o veti mai recupera.
In ce consta meniul de nunta?
Un aspect important in alegerea meniului de nunta este sezonul in care are loc evenimentul. Mai exact, daca este vara puteti opta pentru mai multa bere, bauturi racoritoare si deserturi reci precum inghetata. In cazul in care nunta are loc in lunile friguroase alegeti bauturile alcoolice tari si mancarurile calde.
Un meniu traditional de nunta este format din:
- gustare rece
- gustare calda
- preparat de trecere
- preparat de baza
- cafea;
- desert;
- bauturi alcoolice tari (Whisky, Gin, Vodka, Cognac);
- bauturi alcoolice slabe (vin, bere);
- bauturi racoritoare (apa minerala, sucuri acidulate, sucuri naturale);
Daca va place sa fiti foarte atenti la detalii, mai avem un pont pentru voi. Cand veti finaliza lista de invitati, ar fi bine sa vedeti daca printre ei sunt persoane cu regim vegetarian sau persoane alergice la anumite ingrediente folosite la prepararea mancarurilor. Este o munca in plus, insa grija pentru fiecare invitat in parte ii va face sa se simta importanti si cu siguranta efortul vostru va fi apreciat.