Restaurante Nunti
Targ de Nunti 2015 Targ de Nunti 2015
Restaurante nunti
 

Interviu cu Chef Mehrzad Moghazehi

Interviu cu Chef Mehrzad Moghazehi

Descopera secretele unui meniu de nunta reusit.

Chef Mehrzad Moghazehi, unul dintre concurentii ajunsi in semifinala primei editii MasterChef, s-a nascut la Teheran, in Iran, intr-o familie de comercianti. Pe cand Mehrzad avea doar 11 ani, familia sa s-a mutat in Romania, la Ploiesti. In anii ce au urmat a absolvit Liceul Iranian din Bucuresti, dar participarea la primul sezon MasterChef, in 2012, unde a ajuns pana in semifinala, i-a schimbat complet traseul vietii. Astazi, Mehrzad este prezent la numeroase evenimente si show-uri culinare unde face demonstratii de gatit live.
Statutul de persoana publica, pe care l-a obtinut prin participarea la MasterChef, nu l-a schimbat pe Mehrzad care este in continuare modest, munceste din greu si pune suflet si pasiune in fiecare proiect personal, asa cum il recomanda si numele sau care inseamna „nascut din dragoste”. Asa ca pentru toate aceste motive, ne face o deosebita placere sa aflam de la Chef Mehrzad Moghazehi secretele unui meniu de nunta reusit.

Pe 14 mai 2016 i-ai spus „DA” frumoasei Andreea. Casa de piatra si sa fie intr-un ceas bun! A fost o  nunta romaneasca sau ati imbinat traditiile romanesti cu cele persane?

Multumesc, Doamne ajuta sa fie! Da, petrecerea de nunta a fost in mai 2016. Insa trebuie sa mentionez ca ne-am spus „DA” pe 1 decembrie 2015, de ziua Romaniei, in Costa Rica. Acolo am cerut-o de sotie si tot acolo ne-am si casatorit.
Cat despre imbinarea traditiilor pot spune ca a fost un mix, un duo inedit. Am avut muzica si dansuri specifice din Iran, ca dansul cutitului la tort, unde fetele danseaza pe rand si dau cutitul una alteia pana cand primeste ginerica cutitul, pentru care trebuie sa dea niste bani, apoi se taie tortul. Am avut insa si hore si sarbe, dar am i-am cerut in mod special DJ-ului ca aceste melodii sa nu depaseasca 4 minute. Horele si sarbele mi se par interminabile, majoritatea au 10-12 minute, ceea ce in cele mai multe cazuri este chiar enervant.
Am inclus in nunta noastra doar ce ne-a placut noua, nu neaparat ce spun traditiile. De exemplu, mireasa mea nu si-a dorit voal si nu a vrut sa fie furata pentru a nu pierde petrecerea. Nu am avut nici hore in fata casei sau cantece gen “Ia-ti mireasa ziua buna”, nu am luat-o pe mireasa de la parinti, nu am batut brazii si am avut alta melodie la tort in locul clasicului „La multi ani”. La fel si marsul care se canta la servirea primului fel, noi l-am inlocuit cu alta melodie.
In schimb, ne-am incaltat cu tenisi galbeni, impreuna cu nasii. Ne-am adunat cu totii la nasi, inainte de petrecere si de acolo am plecat in gasca mare cu parinti, nasi si prieteni la ballroom. Nu am facut poze cu fiecare invitat si am preferat sa fim surprinsi in timpul petrecerii de fotograful nostru, care a facut o treaba excelenta.
Am avut si o cabina foto pe terasa, unde s-au distrat toti cei prezenti si acolo am facut cu invitatii nostri poze haioase. 
Am fost si la o sedinta foto „trash the dress”, intr-o fabrica parasita. Pozele au iesit super!

E un MUST sa aflam cum arata meniul la nunta unui chef bucatar. Cu ce bunatati v-ati rasfatat invitatii?

Pentru ca nu aveam cum sa ma ocup eu de meniu, doar era nunta mea, am ales locatia in functie de Chefi. Am avut deplina incredere in Chef Constantin Ghimpu si Chef Bogdan Piele. Am stabilit meniul impreuna si de restul s-au ocupat ei. Am vrut insa sa am si amprenta mea undeva si prin urmare, m-am ocupat de un mini candy bar pe fiecare masa.
Meniul nostru de nunta:
GUSTARE
•    Foie Gras bon bon
•    Enchiladas cu carne de vita
•    Drob de pasare cu 5 feluri de piper
•    Vitelo tonato
•    Trilogie de branzeturi
•    Parfait din somon afumat cu sfecla
•    Ou de prepelita umplut cu crema de ardei copt
•    Panna Cotta cu branza pecorino si rata
PESTE
•    Tornedo din somon cu peste alb si midii, acompaniat de risotto cu legume si parmezan, sos de curry cu lapte de cocos
SARMALE
•     Sarmale de curcan cu trio de mamaliga (sfecla rosie, sofran si spanac), sos de smantana si fulgi de chilli
FEL PRINCIPAL
•    Pulpa de rata confiata si antricot de vita cu sos de vin si cartofi dauphinoises cu nucsoara

Cum trebuie sa arate un meniu ideal de nunta?
Din punctul meu de vedere, deoarece se servesc de obicei 4 sau 5 feluri, ele trebuie sa fie portii mai mici, nu mult si gresit preparate, ceea ce din nefericire se intampla in multe localurilor.
Meniul trebuie sa fie echilibrat, cu preparate inedite deoarece este un eveniment special din viata fiecaruia. Din pacate trebuie sa spun ca lipseste cultura gastronomica in Romania si asta este unul din principalele motivele pentru care majoritatea oamenilor nu dau importanta si meniului, la fel cum dau pentru aranjarea salii, a meselor si scaunelor, in alegerea muzicii sau a altor detalii.
Meniul trebuie sa fie o experienta, o surpriza pentru invitati. Trebuie sa fie ceva care sa ii impresioneze, ca sa tina minte, nu mezeluri la aperitive, un peste banal pe gratar sau mix grill trantit in farfurie cu niste legume congelate.

Aperitivele la nunta sunt deseori dezamagitoare, fiind la mai toate nuntile la fel. Cum putem sa ne impresionam invitatii?

Pai e simplu, alegem o locatie care ofera ceva inedit ca si meniu sau daca dorim neaparat o locatie anume, putem apela la un Chef care sa ne ajute sa cream ceea ce ne dorim, dar trebuie spus si ca unele locatii nu accepta astfel de interventii.
Eu personal am gatit la multe nunti, in bucataria localurilor impreuna cu echipa de acolo si toata lumea a fost multumita. Mirii au avut meniul pe care si l-au dorit, echipa de acolo a invatat un meniu nou, iar eu am semnat inca un eveniment reusit.
Ideea este ca, mirii trebuie sa isi doreasca ceva inedit si sa nu accepte ce li se ofera, daca nu este ceva ok. Si uite asa, usor, usor locatiile vor fi nevoite sa ofere un meniu inedit care sa impresioneze invitatii, nu doar sa ii sature.

Ceva cu adevarat inedit, am aflat ca Mehrzad’s Culinary Events propune un Soup Bar pentru evenimentele private. Vrem mai multe detalii, care ar fi optiunile?

Mi-am dorit sa ofer ceva mai altfel decat banalul fruit bar. Fructele pe care le tai, portionezi, sculptezi se oxideaza dupa jumatate de ora. Da, soup bar-ul poate fi o alternativa pentru candy bar, crepe bar sau fruit bar.  Este o experienta si ceva care ramane intiparit in memoria invitatilor.
Pentru soup bar putem alege 4-6 variante de supe crema, de diferite culori. Acestea pot fi servite in shot-uri de unica folosinta, iar invitatii vor avea parte de o experienta inedita, savurandu-le. 
Variantele pot fi urmatoarele: crema de dovleac cu trufe, crema de conopida cu pesto de rosii uscate, crema de sfecla rosie cu pesto genovesse, crema de broccoli cu blue cheese, crema de porumb cu parmezan si chilli sau crema de iaurt cu menta, castraveti si trandafiri.

Care sunt ultimele trenduri in materie de meniu de nunta? Ce este Hot, ce este Not?

Putem pomeni de bufet, la unele nunti nu se mai serveste la masa, ci se pregateste un bufet variat, unde invitatii se servesc fie singuri, fie sunt serviti de ospatari, cand doresc ei sa ia masa. Bufetul rece si cald se aranjeaza de doua ori, startere si main course. Putem avea si o a treia optiune, care poate sa fie soup bar, crepe bar, pe langa candy barul care este pregatit de la inceputul petrecerii.
Tot un trend in crestere este si folosirea in meniul de nunta a unor ingrediente mai deosebite, gen: rata, zebra, camila, cangur, homar, scoici saint jacques, crab, rechin, peste spada, ton rosu, sparanghel, anghinare, yuca, fructe exotice, caviar etc.
La categoria de evitat sau inlocuit sunt fripturile gen ceafa de porc, piept de pui, carnati. Nu ar trebui incluse in meniul unui eveniment atat de important nici mezelurile la starter si icrele, dobosul, legumele mexicane, mini morcovi congelati, pangasius pane si multe alte preparate banale, pe care majoritatea le mananca in viata de zi cu zi.

Ce provocari ai intampinat la nuntile la care ai gatit?

Am intampinat multe provocari... :) S-a intamplat sa raman fara utilaje functionale, sa am parte de un cuptor care afisa 180 de grade, dar avea 90 de grade, sa am siguranta ca vom avea aia, aia si aia... si sa nu am decat jumatate din ele.
Marea problema, si parca e ceva normal pentru foarte multe locatii renumite, sa nu aiba o bucatarie dotata! Ai un ballroom sau o sala de evenimente pentru 300 de oameni si nu ai vesela, tel, blender, tavi si multe alte ustensile banale.
Am intalnit patroni care se mandresc cu investitii de 50.000-200.000 euro in restaurant, spun ca au vesela nu stiu de care sau ornamente aduse din Malaesia, Indonezia etc. Dar, marea mea dezamagire este ca nu am auzit unul sa se laude ca a investit 50.000 euro in utilajele de bucatarie, sau  cateva mii de euro intr-o echipa valoroasa in bucatarie (Chef, ajutori etc.).
E foarte greu sa faci performanta daca ne ghidam dupa vorba „LASA CA MERGE SI ASA”!
Prin urmare, utilajele si ustensilele pot face viata echipei din bucatarie mai usoara si totodata ajuta la bunul mers al lucrurilor si comenzilor, iar lipsa lor ridica multe provocari si ne obliga sa improvizam deseori.

Un sfat de la Chef Mehrzad Moghazehi pentru viitorii miri?

Nu va luati dupa vorbele unor reprezentanti din locatii, ci dupa experienta voastra sau a apropiatilor in acel loc. Stiti foarte bine, vorbele si promisiunile sunt usor de rostit, mai greu e cu faptele.
Informati-va in detaliu si contati intotdeauna pe ajutorul unui profesionist, fie ca este vorba de muzica, foto-video, decorarea salii sau mancare. Daca ti-ai cumparat un aparat foto, asta nu inseamna ca esti fotograf peste noapte. 
Si nu in ultimul rand, incercati sa faceti ca totul sa fie special, unic si de neuitat, nu faceti nimic doar de dragul de a face, doar este nunta voastra. Cel mai important insa este sa planificati totul din timp, stabiliti toate detaliile dinainte, la nunta trebuie sa fiti stelele petrecerii. E musai sa va simtiti bine, fara sa fiti stresati!


inapoi la Articole
 
 
© 2009 - 2015 ANPC
Disclaimer   Termeni si conditii
By Brand Web Design
 

Iti gasim locatia in 48h!

Judet:
* va rugam sa selectati judetul unde doriti sa organizati nunta
Nume:
* va rugam sa treceti numele complet (ex: POPESCU ION)
Email:
* adresa de email valida (ex: nume@domeniu.ro)
Telefon:
* va rugam sa specificati numarul de telefon (ex: 0332-100.100)
Data nuntii:
Numar de persoane:
sub 50 50 - 80 80 - 120 100 - 150
150 - 200 200 - 300 peste 300    
Comentarii:
* va rugam sa specificati alte cerinte/specificatii suplimentare
Cod validare: CAPTCHA image
* va rugam sa introduceti codul din imagine
* Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale. Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 54.198.196.102
** Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.restaurantenunti.ro. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.restaurantenunti.ro si colaboratorii nostri.
MENIU
Cauti un restaurant pentru nunta?
Noi iti gasim locatia in 48 ore
niko_nou.jpg nikoian.jpg banner_like_facebook_restaurantenunti.jpg
Afiseaza restaurante dupa judet
Interviu cu Chef Mehrzad Moghazehi

Descopera secretele unui meniu de nunta reusit.

Chef Mehrzad Moghazehi, unul dintre concurentii ajunsi in semifinala primei editii MasterChef, s-a nascut la Teheran, in Iran, intr-o familie de comercianti. Pe cand Mehrzad avea doar 11 ani, familia sa s-a mutat in Romania, la Ploiesti. In anii ce au urmat a absolvit Liceul Iranian din Bucuresti, dar participarea la primul sezon MasterChef, in 2012, unde a ajuns pana in semifinala, i-a schimbat complet traseul vietii. Astazi, Mehrzad este prezent la numeroase evenimente si show-uri culinare unde face demonstratii de gatit live.
Statutul de persoana publica, pe care l-a obtinut prin participarea la MasterChef, nu l-a schimbat pe Mehrzad care este in continuare modest, munceste din greu si pune suflet si pasiune in fiecare proiect personal, asa cum il recomanda si numele sau care inseamna „nascut din dragoste”. Asa ca pentru toate aceste motive, ne face o deosebita placere sa aflam de la Chef Mehrzad Moghazehi secretele unui meniu de nunta reusit.

Pe 14 mai 2016 i-ai spus „DA” frumoasei Andreea. Casa de piatra si sa fie intr-un ceas bun! A fost o  nunta romaneasca sau ati imbinat traditiile romanesti cu cele persane?

Multumesc, Doamne ajuta sa fie! Da, petrecerea de nunta a fost in mai 2016. Insa trebuie sa mentionez ca ne-am spus „DA” pe 1 decembrie 2015, de ziua Romaniei, in Costa Rica. Acolo am cerut-o de sotie si tot acolo ne-am si casatorit.
Cat despre imbinarea traditiilor pot spune ca a fost un mix, un duo inedit. Am avut muzica si dansuri specifice din Iran, ca dansul cutitului la tort, unde fetele danseaza pe rand si dau cutitul una alteia pana cand primeste ginerica cutitul, pentru care trebuie sa dea niste bani, apoi se taie tortul. Am avut insa si hore si sarbe, dar am i-am cerut in mod special DJ-ului ca aceste melodii sa nu depaseasca 4 minute. Horele si sarbele mi se par interminabile, majoritatea au 10-12 minute, ceea ce in cele mai multe cazuri este chiar enervant.
Am inclus in nunta noastra doar ce ne-a placut noua, nu neaparat ce spun traditiile. De exemplu, mireasa mea nu si-a dorit voal si nu a vrut sa fie furata pentru a nu pierde petrecerea. Nu am avut nici hore in fata casei sau cantece gen “Ia-ti mireasa ziua buna”, nu am luat-o pe mireasa de la parinti, nu am batut brazii si am avut alta melodie la tort in locul clasicului „La multi ani”. La fel si marsul care se canta la servirea primului fel, noi l-am inlocuit cu alta melodie.
In schimb, ne-am incaltat cu tenisi galbeni, impreuna cu nasii. Ne-am adunat cu totii la nasi, inainte de petrecere si de acolo am plecat in gasca mare cu parinti, nasi si prieteni la ballroom. Nu am facut poze cu fiecare invitat si am preferat sa fim surprinsi in timpul petrecerii de fotograful nostru, care a facut o treaba excelenta.
Am avut si o cabina foto pe terasa, unde s-au distrat toti cei prezenti si acolo am facut cu invitatii nostri poze haioase. 
Am fost si la o sedinta foto „trash the dress”, intr-o fabrica parasita. Pozele au iesit super!

E un MUST sa aflam cum arata meniul la nunta unui chef bucatar. Cu ce bunatati v-ati rasfatat invitatii?

Pentru ca nu aveam cum sa ma ocup eu de meniu, doar era nunta mea, am ales locatia in functie de Chefi. Am avut deplina incredere in Chef Constantin Ghimpu si Chef Bogdan Piele. Am stabilit meniul impreuna si de restul s-au ocupat ei. Am vrut insa sa am si amprenta mea undeva si prin urmare, m-am ocupat de un mini candy bar pe fiecare masa.
Meniul nostru de nunta:
GUSTARE
•    Foie Gras bon bon
•    Enchiladas cu carne de vita
•    Drob de pasare cu 5 feluri de piper
•    Vitelo tonato
•    Trilogie de branzeturi
•    Parfait din somon afumat cu sfecla
•    Ou de prepelita umplut cu crema de ardei copt
•    Panna Cotta cu branza pecorino si rata
PESTE
•    Tornedo din somon cu peste alb si midii, acompaniat de risotto cu legume si parmezan, sos de curry cu lapte de cocos
SARMALE
•     Sarmale de curcan cu trio de mamaliga (sfecla rosie, sofran si spanac), sos de smantana si fulgi de chilli
FEL PRINCIPAL
•    Pulpa de rata confiata si antricot de vita cu sos de vin si cartofi dauphinoises cu nucsoara

Cum trebuie sa arate un meniu ideal de nunta?
Din punctul meu de vedere, deoarece se servesc de obicei 4 sau 5 feluri, ele trebuie sa fie portii mai mici, nu mult si gresit preparate, ceea ce din nefericire se intampla in multe localurilor.
Meniul trebuie sa fie echilibrat, cu preparate inedite deoarece este un eveniment special din viata fiecaruia. Din pacate trebuie sa spun ca lipseste cultura gastronomica in Romania si asta este unul din principalele motivele pentru care majoritatea oamenilor nu dau importanta si meniului, la fel cum dau pentru aranjarea salii, a meselor si scaunelor, in alegerea muzicii sau a altor detalii.
Meniul trebuie sa fie o experienta, o surpriza pentru invitati. Trebuie sa fie ceva care sa ii impresioneze, ca sa tina minte, nu mezeluri la aperitive, un peste banal pe gratar sau mix grill trantit in farfurie cu niste legume congelate.

Aperitivele la nunta sunt deseori dezamagitoare, fiind la mai toate nuntile la fel. Cum putem sa ne impresionam invitatii?

Pai e simplu, alegem o locatie care ofera ceva inedit ca si meniu sau daca dorim neaparat o locatie anume, putem apela la un Chef care sa ne ajute sa cream ceea ce ne dorim, dar trebuie spus si ca unele locatii nu accepta astfel de interventii.
Eu personal am gatit la multe nunti, in bucataria localurilor impreuna cu echipa de acolo si toata lumea a fost multumita. Mirii au avut meniul pe care si l-au dorit, echipa de acolo a invatat un meniu nou, iar eu am semnat inca un eveniment reusit.
Ideea este ca, mirii trebuie sa isi doreasca ceva inedit si sa nu accepte ce li se ofera, daca nu este ceva ok. Si uite asa, usor, usor locatiile vor fi nevoite sa ofere un meniu inedit care sa impresioneze invitatii, nu doar sa ii sature.

Ceva cu adevarat inedit, am aflat ca Mehrzad’s Culinary Events propune un Soup Bar pentru evenimentele private. Vrem mai multe detalii, care ar fi optiunile?

Mi-am dorit sa ofer ceva mai altfel decat banalul fruit bar. Fructele pe care le tai, portionezi, sculptezi se oxideaza dupa jumatate de ora. Da, soup bar-ul poate fi o alternativa pentru candy bar, crepe bar sau fruit bar.  Este o experienta si ceva care ramane intiparit in memoria invitatilor.
Pentru soup bar putem alege 4-6 variante de supe crema, de diferite culori. Acestea pot fi servite in shot-uri de unica folosinta, iar invitatii vor avea parte de o experienta inedita, savurandu-le. 
Variantele pot fi urmatoarele: crema de dovleac cu trufe, crema de conopida cu pesto de rosii uscate, crema de sfecla rosie cu pesto genovesse, crema de broccoli cu blue cheese, crema de porumb cu parmezan si chilli sau crema de iaurt cu menta, castraveti si trandafiri.

Care sunt ultimele trenduri in materie de meniu de nunta? Ce este Hot, ce este Not?

Putem pomeni de bufet, la unele nunti nu se mai serveste la masa, ci se pregateste un bufet variat, unde invitatii se servesc fie singuri, fie sunt serviti de ospatari, cand doresc ei sa ia masa. Bufetul rece si cald se aranjeaza de doua ori, startere si main course. Putem avea si o a treia optiune, care poate sa fie soup bar, crepe bar, pe langa candy barul care este pregatit de la inceputul petrecerii.
Tot un trend in crestere este si folosirea in meniul de nunta a unor ingrediente mai deosebite, gen: rata, zebra, camila, cangur, homar, scoici saint jacques, crab, rechin, peste spada, ton rosu, sparanghel, anghinare, yuca, fructe exotice, caviar etc.
La categoria de evitat sau inlocuit sunt fripturile gen ceafa de porc, piept de pui, carnati. Nu ar trebui incluse in meniul unui eveniment atat de important nici mezelurile la starter si icrele, dobosul, legumele mexicane, mini morcovi congelati, pangasius pane si multe alte preparate banale, pe care majoritatea le mananca in viata de zi cu zi.

Ce provocari ai intampinat la nuntile la care ai gatit?

Am intampinat multe provocari... :) S-a intamplat sa raman fara utilaje functionale, sa am parte de un cuptor care afisa 180 de grade, dar avea 90 de grade, sa am siguranta ca vom avea aia, aia si aia... si sa nu am decat jumatate din ele.
Marea problema, si parca e ceva normal pentru foarte multe locatii renumite, sa nu aiba o bucatarie dotata! Ai un ballroom sau o sala de evenimente pentru 300 de oameni si nu ai vesela, tel, blender, tavi si multe alte ustensile banale.
Am intalnit patroni care se mandresc cu investitii de 50.000-200.000 euro in restaurant, spun ca au vesela nu stiu de care sau ornamente aduse din Malaesia, Indonezia etc. Dar, marea mea dezamagire este ca nu am auzit unul sa se laude ca a investit 50.000 euro in utilajele de bucatarie, sau  cateva mii de euro intr-o echipa valoroasa in bucatarie (Chef, ajutori etc.).
E foarte greu sa faci performanta daca ne ghidam dupa vorba „LASA CA MERGE SI ASA”!
Prin urmare, utilajele si ustensilele pot face viata echipei din bucatarie mai usoara si totodata ajuta la bunul mers al lucrurilor si comenzilor, iar lipsa lor ridica multe provocari si ne obliga sa improvizam deseori.

Un sfat de la Chef Mehrzad Moghazehi pentru viitorii miri?

Nu va luati dupa vorbele unor reprezentanti din locatii, ci dupa experienta voastra sau a apropiatilor in acel loc. Stiti foarte bine, vorbele si promisiunile sunt usor de rostit, mai greu e cu faptele.
Informati-va in detaliu si contati intotdeauna pe ajutorul unui profesionist, fie ca este vorba de muzica, foto-video, decorarea salii sau mancare. Daca ti-ai cumparat un aparat foto, asta nu inseamna ca esti fotograf peste noapte. 
Si nu in ultimul rand, incercati sa faceti ca totul sa fie special, unic si de neuitat, nu faceti nimic doar de dragul de a face, doar este nunta voastra. Cel mai important insa este sa planificati totul din timp, stabiliti toate detaliile dinainte, la nunta trebuie sa fiti stelele petrecerii. E musai sa va simtiti bine, fara sa fiti stresati!