Restaurante Nunti
NikoPalace Locatia in 48h
Restaurante nunti
 

Cum asortam corect vinurile cu mancarea la nunta

Cum asortam corect vinurile cu mancarea la nunta

”Bonne cuisine et bon vin, c`est le paradis sur terre” - ”Mancarea buna si vinul bun sunt raiul pe pamant” - (Henri al IV-lea)

Iata cateva sfaturi:

  • pentru antreuri alegeti vinuri albe, seci, usoare, tinere, dar se pot servi si spumante;
  • la ciorbe, borsuri si supe nu se recomanda deloc consumul de vin;
  • cu orice fel de peste se bea vin alb sec, cu cat pestele este mai gras cu atat vinul trebuie sa fie mai acid;
  • carnea de pasare se asociaza cu vinurile albe, seci, de calitate aleasa;
  • carnea de vaca si cea de porc, mai ales daca este servita la gratar, trebuie insotita neaparat de vinuri rosii vechi;
  • vanatul de orice fel se va servi cu vinuri rosii seci, vechi, de foarte buna calitate;
  • branzeturile, care premerg desertul, se servesc cu vinuri rosii vechi, seci, alcoolice;
  • la prajituri, creme, cozonac si tort se vor oferi vinuri dulci sau aromate;
  • pentru a incheia o masa, alegeti un distilat vechi de vin (coniac) sau cu rachiu de fructe, visinata sau lichior.

Atentie insa, vinul nu se va da niciodata peste cap. Aceasta este o dovada de primitivism si lipsa de politete.


inapoi la Articole
 
 
© 2009 - 2015 ANPC
Disclaimer   Termeni si conditii   Politica GDPR
By Brand Web Design
 

Iti gasim locatia in 48h!

Judet:
* va rugam sa selectati judetul unde doriti sa organizati nunta
Nume:
* va rugam sa treceti numele complet (ex: POPESCU ION)
Email:
* adresa de email valida (ex: nume@domeniu.ro)
Telefon:
* va rugam sa specificati numarul de telefon (ex: 0332-100.100)
Data nuntii:
Numar de persoane:
sub 50 50 - 80 80 - 120 100 - 150
150 - 200 200 - 300 peste 300    
Comentarii:
* va rugam sa specificati alte cerinte/specificatii suplimentare
Cod validare: CAPTCHA image
* va rugam sa introduceti codul din imagine
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.restaurantenunti.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.restaurantenunti.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate

* Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale. Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 35.172.233.2
MENIU
Cauti un restaurant pentru nunta?
Noi iti gasim locatia in 48 ore
banner_frontal_RN_Niko_Palace_ian_2019.jpg bannerfrontalrn_feb2019.jpg
Afiseaza restaurante dupa judet
Cum asortam corect vinurile cu mancarea la nunta

”Bonne cuisine et bon vin, c`est le paradis sur terre” - ”Mancarea buna si vinul bun sunt raiul pe pamant” - (Henri al IV-lea)

Iata cateva sfaturi:

  • pentru antreuri alegeti vinuri albe, seci, usoare, tinere, dar se pot servi si spumante;
  • la ciorbe, borsuri si supe nu se recomanda deloc consumul de vin;
  • cu orice fel de peste se bea vin alb sec, cu cat pestele este mai gras cu atat vinul trebuie sa fie mai acid;
  • carnea de pasare se asociaza cu vinurile albe, seci, de calitate aleasa;
  • carnea de vaca si cea de porc, mai ales daca este servita la gratar, trebuie insotita neaparat de vinuri rosii vechi;
  • vanatul de orice fel se va servi cu vinuri rosii seci, vechi, de foarte buna calitate;
  • branzeturile, care premerg desertul, se servesc cu vinuri rosii vechi, seci, alcoolice;
  • la prajituri, creme, cozonac si tort se vor oferi vinuri dulci sau aromate;
  • pentru a incheia o masa, alegeti un distilat vechi de vin (coniac) sau cu rachiu de fructe, visinata sau lichior.

Atentie insa, vinul nu se va da niciodata peste cap. Aceasta este o dovada de primitivism si lipsa de politete.