Restaurante Nunti
NikoPalace Locatia in 48h
Restaurante nunti
 

Cum alegem vinul perfect pentru petrecerea de nunta?

Cum alegem vinul perfect pentru petrecerea de nunta?

Un lucru e sigur, planificarea unei nunti nu e niciodata ceva usor de facut. Daca mai sunt doar cateva saptamani pana la ziua cea mare si nu ati ales inca vinul, nu intrati in panica, va dam o mana de ajutor. Experienta senzoriala va fi una desavarsita doar atunci cand ceea ce mananci se va potrivi perfect cu ceea ce bei.

Doua reguli de baza in asortare:

  • Daca mancarea este dulce, atunci si vinul trebuie sa fie dulce, intrucat zaharul din mancare scade perceptia de dulceata si a aromelor de fruct din vin. Mancarurile dulci pot face un vin sa para foarte acru, daca vinul nu are si el ceva zahar.
  • Daca mancarea este acrisoara, si vinul trebuie sa fie acrisor, pentru ca acidul din mancare taie acidul din vin. Daca vinul are acidiate scazuta si-l asortam cu o mancare acrisoara, el va parea atunci plat, rasuflat.

In functie de sezon in care are loc nunta, vinul trebuie ales astfel:

  • vara: vinurile seci, acrisoare, moderat alcoolice;
  • iarna: vinurile rosii si tari, care incalzesc si tonifica organismul;
  • primavara: vin pelin alb sau rosu, sau vin sec superior alb;
  • toamna: vinuri tinere, total fermentate, usor dulcege;

Ordinea in care se servesc vinurile in timpul mesei este urmatoarea:

  • vinurile slab alcoolizate inaintea celor mai alcoolizate;
  • vinurile seci si apoi cele dulci;
  • se debuteaza cu cele albe si se continua cu cele rosii;
  • vinurile noi si apoi cele vechi;


inapoi la Articole
 
 
© 2009 - 2015 ANPC
Disclaimer   Termeni si conditii   Politica GDPR
By Brand Web Design
 

Iti gasim locatia in 48h!

Judet:
* va rugam sa selectati judetul unde doriti sa organizati nunta
Nume:
* va rugam sa treceti numele complet (ex: POPESCU ION)
Email:
* adresa de email valida (ex: nume@domeniu.ro)
Telefon:
* va rugam sa specificati numarul de telefon (ex: 0332-100.100)
Data nuntii:
Numar de persoane:
sub 50 50 - 80 80 - 120 100 - 150
150 - 200 200 - 300 peste 300    
Comentarii:
* va rugam sa specificati alte cerinte/specificatii suplimentare
Cod validare: CAPTCHA image
* va rugam sa introduceti codul din imagine
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.restaurantenunti.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.restaurantenunti.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate

* Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale. Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 35.172.233.2
MENIU
Cauti un restaurant pentru nunta?
Noi iti gasim locatia in 48 ore
banner_frontal_RN_Niko_Palace_ian_2019.jpg bannerfrontalrn_feb2019.jpg
Afiseaza restaurante dupa judet
Cum alegem vinul perfect pentru petrecerea de nunta?

Un lucru e sigur, planificarea unei nunti nu e niciodata ceva usor de facut. Daca mai sunt doar cateva saptamani pana la ziua cea mare si nu ati ales inca vinul, nu intrati in panica, va dam o mana de ajutor. Experienta senzoriala va fi una desavarsita doar atunci cand ceea ce mananci se va potrivi perfect cu ceea ce bei.

Doua reguli de baza in asortare:

  • Daca mancarea este dulce, atunci si vinul trebuie sa fie dulce, intrucat zaharul din mancare scade perceptia de dulceata si a aromelor de fruct din vin. Mancarurile dulci pot face un vin sa para foarte acru, daca vinul nu are si el ceva zahar.
  • Daca mancarea este acrisoara, si vinul trebuie sa fie acrisor, pentru ca acidul din mancare taie acidul din vin. Daca vinul are acidiate scazuta si-l asortam cu o mancare acrisoara, el va parea atunci plat, rasuflat.

In functie de sezon in care are loc nunta, vinul trebuie ales astfel:

  • vara: vinurile seci, acrisoare, moderat alcoolice;
  • iarna: vinurile rosii si tari, care incalzesc si tonifica organismul;
  • primavara: vin pelin alb sau rosu, sau vin sec superior alb;
  • toamna: vinuri tinere, total fermentate, usor dulcege;

Ordinea in care se servesc vinurile in timpul mesei este urmatoarea:

  • vinurile slab alcoolizate inaintea celor mai alcoolizate;
  • vinurile seci si apoi cele dulci;
  • se debuteaza cu cele albe si se continua cu cele rosii;
  • vinurile noi si apoi cele vechi;